Levering binnen één werkdag
Betaal met IDEAL Creditcard & AfterPay
Nu Gratis Verzenden!

Klantenservice

VERZENDSERVICE
Voor 17.00 uur besteld? Volgende dag in huis*! 

•  Waar is mijn bestelling? 
•  Wat kost verzenden binnen Nederland? 
•  Wat kost verzenden binnen en buiten de EU? 
•  Ik heb een andere vraag... 

*alleen geldig indien de bestelde productenaanwezig zijn in onze hoofdvestiging. Is dit niet het geval, dan zal uw bestelling 1 werkdag vertraging oplopen. 

 

Waar is mijn bestelling? 
U kunt er doorgaans vanuit gaan dat uw bestelling de volgende dag in huis is. Post.nl bezorgt tot 20.00 's avonds, houdt hier rekening mee. Mocht u artikel toch niet op tijd arriveren, bel ons dan op 0184-618011. Wij kunnen snel voor u nakijken waar uw pakketje zich bevind.

Niet thuis bij aflevering
Bent u bij aflevering van de bestelling niet thuis, dan biedt Post.nl het bij uw buren aan. Anders komt Post.nl de daarop volgende dag gewoon weer bij u langs. Bent u er dan weer niet? Dan kunt u het pakketje op het postkantoor afhalen.


Wat kost verzenden binnen Nederland? 

Alle verzendingen vanaf 49,95 euro zijn kostenloos! 


Wat kost verzenden binnen en buiten de EU? 

Wilt u uw bestelling laten bezorgen op een adres buiten Nederland? Neem contact op met onze klantenservice via webshop@todayjeanswear.nl of 0184-618011. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. Wij helpen u graag!

Heeft u een andere vraag?

Neemt u gerust contact op met onze klantenservice via webshop@todayjeanswear.nl of 0184-618011. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. Wij helpen u graag!

 

RUIL / RETOURSERVICE
Wij willen graag dat u tevreden bent met uw aankoop bij TODAYJEANSWEAR.NL. Is uw aankoop niet zoals verwacht of wilt u een andere maat? Geen probleem! U kunt het artikel met de originele labels eraan binnen 14 dagen ruilen of retourneren. Dit geldt ook voor afgeprijsde artikelen. Heeft u het artikel al gebruikt of is het beschadigd? Dan is ruilen of retourneren helaas niet mogelijk. Natuurlijk mag u de kleding wel eerst passen. 

•  Wat kost ruilen en retourneren? 
•  Wat ruilen en retourneren we niet? 
•  Hoe werkt ruilen? 
•  Hoe werkt retourneren? 
•  Heeft u nog een vraag? 


Wat kost ruilen en retourneren? 

Ruilen  (binnen Nederland)    :    U betaalt zelf de verzendkosten 
De kosten verschillen per postkantoor en per land.
Ruilen  (buiten Nederland)    :    U betaalt zelf de verzendkosten.
De kosten verschillen per postkantoor en per land.
Retourneren  (binnen Nederland)    :    U betaalt zelf de verzendkosten. 
Verzendkosten binnen Nederland: Pakket TNT Post 0 - 10 kg: € 6,75
Retourneren  (buiten Nederland)    :    U betaalt zelf de verzendkosten.
De kosten verschillen per postkantoor en per land.
Verkeerd artikel ontvangen    :    We regelen dit kosteloos.


Terugbetalen geretourneerd product 

Today Jeanswear vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ons in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop u ons de herroeping meldt (moment van ontbinding). De terugbetaling is kosteloos voor u als consument. Als u heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeven wij de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen. 

 

Wat ruilen en retourneren we niet? 

•  Cadeaubonnen 
•  Beschadigde of gebruikte artikelen 
•  Artikelen zonder labels 

 

Hoe werkt ruilen/retouren? 

•  Kijk vooraf op de website of uw maat nog beschikbaar is. Wij kijken of dit artikel nog op voorraad is en leggen het voor u apart. 

•  Bel 0184-618011 (filiaal TOMORROW by Today) 

•  Zorg dat het artikel en de factuur goed verpakt zijn. En stuur deze naar: Today Jeanswear, kerkbuurt 112a, 3361 BL Sliedrecht. TAV Webshop + uw ordernummer. 

•  Zodra wij uw pakket hebben ontvangen, krijgt u van ons per e-mail een bericht. Het geruilde artikel sturen wij naar u op. Is het artikel bijbesteld? Dan sturen wij dit artikel naar u toe zodra het bij ons binnen is. 
  

U heeft een klacht? 

•  Neem contact op met de klantenservice om samen een gepaste oplossing te bedenken. 

•  Het is mogelijk dat uw artikel retour naar onze winkel moet komen om uw klacht te beoordelen. De verzendkosten zijn voor onze rekening, mits de klacht is gegrond. 

 

Heeft u nog een vraag? 

Neemt u gerust contact op met onze klantenservice via webshop@todayjeanswear.nl of 0184-618011. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:30 uur. Wij helpen u graag! 

 

WASVOORSCHRIFTEN
Door er bij stil te staan hoe je je kleding wast, kun je jouw impact op het milieu verminderen en onze natuurlijke hulpbronnen sparen. Bovendien blijft je kleding langer mooi. In de wasvoorschriften in je kleding staat soms extra informatie over de juiste verzorging. In de aanvullende tips hieronder kun je lezen hoe je bepaalde materialen en kledingstukken het beste kunt verzorgen.

Grove knitwear 
Grove knitwear moet je in vorm brengen en liggend laten drogen, zo blijft het oorspronkelijke model het best behouden. Op het wasetiket staat de extra vermelding: "liggend drogen".
Linnen 
Linnen is een natuurlijk materiaal dat de neiging heeft in elkaar te trekken als het nat is. Je krijgt het kledingstuk weer in vorm door het met stoom te strijken. Om de glans te behouden, moet je het kledingstuk binnenstebuiten strijken.

Viscose 
Viscose is een natuurlijk materiaal dat de neiging heeft in elkaar te trekken als het nat is. Je krijgt het kledingstuk weer eenvoudig in vorm door het met stoom te strijken.

Zijde 
Zijde is een erg kwetsbaar materiaal en dient voorzichtig behandeld te worden. Gebruik een fijnwasmiddel voor het wassen van zijde en rek het kledingstuk niet op als het nat is.

Wol 
Vaak is het voldoende om wollen kleding te laten luchten. Gebruik voor het wassen van wol een fijnwasmiddel. Draai het wol- of handwasprogramma op je wasmachine of was het kledingstuk met de hand. Strijk het na het drogen zodat de wol zijn natuurlijke glans terugkrijgt. 

Denim 
Was jeans binnenstebuiten voor het behoud van de kleur. Haal na het beëindigen van het wasprogramma de natte jeans zo snel mogelijk uit de wasmachine om te voorkomen dat er vale plooien in de stof komen. Denim heeft zijn unieke karakter te danken aan een speciaal verfprocedé. Dit maakt ook dat er resten van het kleurpigment op het stofoppervlak achterblijven die kunnen afgeven. 

Leer 
Kleding van leer en suède dient door een leerspecialist gereinigd te worden. 

Donzen jacks 
Laat donzen kleding uitsluitend chemisch reinigen. 

Details 
Haal losse/afneembare details van de kleding en sluit klittenband- en ritssluitingen vóór het wassen. Was nylonkousen en kwetsbare kleding met details in een waszakje. 


Milieu en wassen
Het grootste gedeelte van het energieverbruik gaat in het wassen van je kleding zitten. 

Kleding niet onnodig wassen 
Was kleding niet als deze niet vies is. Vaak is het voldoende om kleding te laten luchten en af te borstelen. 

Kies voor een lagere temperatuur 
Today geeft op de wasvoorschriften in de kleding altijd de hoogste temperatuur aan waarop deze gewassen mag worden, maar was bij voorkeur op een lagere temperatuur om energie te besparen. De meeste wasmiddelen werken net zo goed op lagere temperaturen. Wassen op 60ºC verbruikt bijvoorbeeld ongeveer twee keer zoveel energie als wassen op 40ºC. Today raadt je aan om zeer vuile kleding, ondergoed en lingerie wel altijd op de hoogst toegestane temperatuur te wassen. Let erop dat je kleding niet op een hogere temperatuur wast dan aangegeven staat op het wasvoorschrift. 

De wasmachine vullen 
Sorteer de kleding op kleur en wastemperatuur. Vul de machine volledig maar overlaad hem niet. Een wasmachine is vol als de kleding er losjes in is geplaatst en er boven de kleding in de trommel nog een vuist ruimte zit. De meeste moderne wasmachines hebben een energiebesparend programma. Gebruik dit programma! 

Kies een wasmiddel met milieukeurmerk 
Gebruik bij voorkeur een wasmiddel met een milieukeurmerk zonder optische witmiddelen en fosfaten, deze zijn namelijk schadelijk als ze in de natuur terechtkomen. Gebruik de hoeveelheid wasmiddel volgens de doseringsaanwijzingen op de verpakking. Meer wasmiddel maakt je kleding niet schoner! Voor een juiste dosering moet je weten of het water waar je woont hard of zacht is. Vermijd het gebruik van een wasverzachter. Today raadt voor acryl kleding wel aan om een wasverzachter te gebruiken om na het wassen statische elektriciteit in de kleding te voorkomen. 

Vermijd chemische reiniging 
Chemische reiniging is een proces waarbij kleding wordt gereinigd met behulp van een organisch oplosmiddel. Deze oplosmiddelen zijn schadelijk als ze in de natuur terechtkomen. De reden dat een klein deel van Today kleding uitsluitend chemisch gereinigd kan worden is dat deze details hebben of van materialen gemaakt zijn die kunnen verkleuren of vervormen als ze in de gewone was thuis gaan. Momenteel zijn er stomerijen die minder belastend voor het milieu werken. Zij reinigen de kleding uitsluitend met water en kooldioxide dat uit de industrie gerecycled wordt. Dit soort chemische reiniging loost als gevolg hiervan geen chemicaliën. 

Hang je was te drogen 
Hang je was bij voorkeur te drogen en gebruik liever geen wasdroger. Dit soort apparaten verbruikt veel energie. Goed centrifugeren van het wasgoed vóór het de droger ingaat, zorgt voor een kortere droogtijd. 

Geef je kleding weg! 
Geef kleding die je niet meer wilt hebben aan een organisatie die de kleding kan gebruiken. Dit verlengt de levensduur van je kleding. 

Today Jeanswear - Klantenservice
zoom add-bag pencil arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up bag caret-down caret-left caret-right caret-up check close down left minus plus right search star-half star up icon-whatsapp